×

Da bi Jovetić imao šansu da uđe u sastav za susret sa Letonijom, potrebno je da se regulišu administrativni kovid protokoli.

Stevan Jovetić biće u subotu u Ajndhovenu, uz saigrače iz reprezentacije na utakmici sa Holandijom, a nije isključeno da bude na raspolaganju za meč sa Letonijom u Podgorici. Očekujemo odličan meč i shodno tome najbolje kvote na MeridianBet online kladjenje.

Jovetić je otpao sa spiska za septembarske duele u kvalfikacijama za Mundijal, zbog povrede mišića, koju je dobio prošle subote, igrajući za Hertu protiv Bajerna.

Povreda, međutim, nije ozbiljna, riječ je samo o blagom istegnuću, pa bi kapiten Crne Gore mogao da bude spreman da igra narednog utorka, 7. septembra, na posljednjem meču ovog ciklusa.

Kako saznajemo, da bi se to dogodilo, odnosno da bi Jovetić imao šansu da uđe u sastav za susret sa Letonijom, potrebno je da se regulišu administrativni kovid protokoli.

U slučaju da uđe u Crnu Goru, on bi po povratku u Berlin morao da bude najmanje u petodnevnom karantinu, jer se naša zemlja nalazi na njemačkoj crvenoj listi, što predstavlja problem zbog obaveza koje ima u Herti.

Ukoliko se u komunikaciji na relaciji FSCG – Herta – njemačke vlasti nađe rješenje i napravi “fudbalski izuzetak”, Jovetić bi mogao da konkuriše za Letonce.

Posrednik u komunikaciji je i Ambasada Njemačke u Podgorici.

Crna Gora je sinoć igrala 2:2 sa Turskom u Istanbulu, a u subotu od 20.45 gostuje Holandiji.

Selektor Miodrag Radulović neće moći da računa na štopera Igora Vujačića, koji je protiv Turske dobio drugi žuti karton.